Beeldgestuurde therapie
Artsen van het Antoni van Leeuwenhoek krijgen steeds meer hulp van medische technologie en slimme algoritmen om tumoren in beeld te brengen. Hoe gedetailleerder zij weten hoe een tumor eruitziet en waar deze zich in het lichaam van een patiënt bevindt, des te beter zij die tumor kunnen behandelen.
Steeds nauwkeuriger
Steeds snellere en scherpere medische beelden maken operaties en bestraling steeds nauwkeuriger. Het Antoni van Leeuwenhoek heeft nationaal en internationaal een voorlopersrol in het ontwikkelen en toepassen van de nieuwste beeldgestuurde technieken.
Driedimensionaal beeld
Met CT, MRI en PET kunnen we een driedimensionaal beeld krijgen van de anatomie van de patiënt. Hiermee bepalen we waar een tumor precies zit, wat de afmeting is, welke biologische kenmerken er zijn en ook wat er in de nabije omgeving van de tumor zit. We beschikken over de nieuwste apparatuur, en de meest moderne behandelingen. Zo hebben we speciale operatiekamers, waar met de Da Vinci operatierobot geopereerd wordt.
Tumor volgen
Speciale 3D-navigatietechnologie bepaalt de precieze locatie van een tumor. Innovatieve technieken, die moeilijk te traceren tumoren makkelijker en preciezer vinden en met zo min mogelijk risico op schade aan omliggend weefsel kunnen verwijderen. Het is onze ambitie om in de toekomst gedurende de hele behandeling de tumor in plaats, tijd en functie te kunnen volgen en de behandeling daar op aan te passen.
Onderzoeken binnen het thema Beeldgestuurde therapie
Softwareontwikkelaars leiden tot betere therapieën
Natuurkundige Sean Benson wil nieuwe technologieën die het NKI ontwikkelt, sneller inzetten als innovatieve behandeling voor patiënten in het AVL. "Als het AVL de productie in handen heeft, is een nieuwe technologie binnen een jaar inzetbaar bij behandelingen.”
The power of the crowd; gamen tegen kanker
Hugo Horlings is klinisch patholoog en groepsleider ‘Computational Pathology’ in het Antoni van Leeuwenhoek. Hij wil met behulp van een game data verzamelen waarmee een supercomputer getraind wordt. Die computer gaat pathologen helpen bij het nauwkeurig stellen van diagnoses…
Nieuwe technieken naar het AVL halen
Theo Ruers is chirurgisch oncoloog en hoofd van de vakgroep beeldgestuurde chirurgie bij het AVL. Hij wil operaties zo veel mogelijk voorkomen en zoekt daarom naar technologieën die betere scans mogelijk maken. Hij kijkt hiervoor onder andere naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de ruimtevaart…
Slimme algoritmes helpen bij behandelplan
Jonas Teuwen is groepsleider kunstmatige intelligentie en manager van het ICAI lab. Hij wil software en algoritmes ontwikkelen waarmee behandelingen verbeterd kunnen worden…
Een bijdrage leveren aan kankeronderzoek?
Wilt u bijdragen aan de onderzoeksprojecten die gaan zorgen voor nieuwe ontwikkelingen van beeldgestuurde therapie? Onze relatiemanagers helpen u graag verder.