Waarom is fondsenwerving nodig?

Elke dag de beste zorg
De medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek werken elke dag aan de beste zorg voor mensen met kanker. Multidisciplinaire teams van chirurgen, oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundigen zoeken continu naar de beste behandelplannen voor elke individuele patiënt.
Eerlijke voorlichting over verschillende behandelvormen, de slagingskansen en de gevolgen ervan, zijn hierbij een belangrijk uitgangspunt. Wij vinden het belangrijk om samen met onze patiënten een keuze te maken voor een behandeling, of een combinatie van behandelingen in ons ziekenhuis.

Zorg gecombineerd met onderzoek
Vanuit de voortdurende ambitie kanker te ontrafelen en de behandeling ervan te verbeteren, combineert het Antoni van Leeuwenhoek de zorg voor kankerpatiënten met hoogstaand en grensverleggend onderzoek. Hierdoor zijn de nieuwste inzichten en technieken zo snel mogelijk beschikbaar voor patiënten. Andersom geven ervaringen in de dagelijkse zorg het onderzoek richting. Zo ontstaan er steeds nieuwe, en betere behandelingen.

Antoni van Leeuwenhoek Foundation
Het is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek om iedere patiënt de juiste zorg te geven. Er overlijden nog steeds te veel mensen aan kanker omdat er nog geen geschikte behandeling is. Daar hebben we topwetenschappers, apparatuur, tijd en vooral geld voor nodig.

Draag bij aan kankeronderzoek
U kunt ons hierbij helpen. Iedere donatie, klein of groot, is welkom en draagt bij aan kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Daarom is er de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.
De Antoni van Leeuwenhoek Foundation vormt de schakel tussen uw donatie en ons onderzoek.

Zo zorgen wij ervoor dat uw bijdrage volledig ten goede komt aan kwalitatief hoogstaand kankeronderzoek.

 

"Meer kennis over onze fundamentele bouwstenen is essentieel. In ons lab kunnen wij belangrijke antwoorden halen uit bakkersgist, bijvoorbeeld over de verpakking van ons DNA. Als we (beter) weten hoe cellen werken, kunnen we daarmee in de toekomst betere kankerbehandelingen mogelijk maken."

Fred van Leeuwen, moleculair bioloog