Nalaten aan de AVL Foundation

Een bijzonder geschenk

Het nalaten aan kankeronderzoek via de Antoni van Leeuwenhoek Foundation maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek dat uitgevoerd wordt in het Nederlands Kanker Instituut mogelijk.

Giften voor een beter toekomstperspectief
We hebben samen met alle donateurs al zoveel bereikt in het onderzoek naar kanker. We begrijpen al veel beter waarom een cel ontspoort en een kankercel wordt. Elke gift voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation die is opgenomen in een testament zorgt voor een toekomst waarin behandeling op maat voor alle kankerpatiënten werkelijkheid kan worden.

De kracht van het Antoni van Leeuwenhoek
De kracht van het Antoni van Leeuwenhoek is de unieke combinatie van onderzoek en zorg onder één dak. Het onderzoeksinstituut en het ziekenhuis werken intensief samen en de lijnen zijn kort. Onderzoeken kunnen daardoor snel worden opgestart, resultaten meteen getest en de behandelmethoden kunnen direct geïmplementeerd worden in het ziekenhuis. Daarom kunt u met een gerust hart nalaten aan kankeronderzoek bij het AVL.

Brochure aanvragen en veel gestelde vragen
Onderaan deze pagina vindt u de antwoorden op de veel gestelde vragen. Wilt u liever eerst wat informatie ontvangen? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan.

Uw testament in 6 stappen
Een testament opstellen is niet iets waar u dagelijks mee bezig bent. Om u op weg te helpen, hebben we een kort stappenplan opgesteld.

Heel hartelijk dank!
Als u besluit dat u de AVL Foundation in uw testament opneemt, dan horen wij dit heel graag. We willen u heel hartelijk bedanken en nodigen u als u daar behoefte aan heeft uit voor rondleidingen, lezingen en bijeenkomsten van de AVL Foundation.

Een specifieke besteding voor uw nalatenschap?
Natuurlijk bespreken we graag uw wensen over de besteding van uw nalatenschap. Het erfrecht heeft dan wel wat spelregels. We kijken graag samen met u naar de beste invulling.

Ellen Coster

Persoonlijk advies over Nalaten
Ellen Coster

Senior Relatiemanager nalatenschappen
T:  020-5129025
M: 06 2022 1388
E: e.coster@nki.nl

Belverzoek >

100% belastingvrij
De AVL Foundation heeft een ANBI status. Wij betalen daarom geen erf- of schenkbelasting. Uw erfenis komt zo volledig ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Ontdek waarom Erwin, Hester en Yvonne en Remie, nalaten aan de AVL Foundation

“Dit geeft zoveel rust”

Met een gevoel van dankbaarheid en opluchting kijken Yvonne van de Kuilen en Remie Hendriks terug op de tijd dat Yvonne werd behandeld in het AVL. De goede en warme zorg die zij hebben ontvangen, gunnen ze anderen ook. Daarom hebben ze de AVL Foundation als enige erfgenaam opgenomen in hun testament. “Het zou toch geweldig zijn als ons geld kan bijdragen aan onderzoek dat levens kan redden”, zegt Yvonne.

Lees hier het verhaal van Yvonne van de Kuilen en Remie Hendriks >

“Want dankzij het AVL heb jij het leven, zei hij.”

Hester Mulder heeft sinds haar zesentwintigste levensjaar te stellen met verschillende typen kanker. Inmiddels is ze net klaar met immuuntherapie in het Antoni van Leeuwenhoek. En met goede resultaten: het merendeel van de tumoren is verdwenen of in omvang verminderd. Daarom stelde haar man onlangs voor om het AVL op te nemen in hun testament. “Want dankzij het AVL heb ik het leven.”

Lees hier het verhaal van Hester Mulder >

 

‘Het gaf veel rust dat Erwin alles had vastgelegd’

Erwin Jansen was iemand die zijn zaken goed op orde had. Hij wilde de regie in eigen hand houden. Toen hij hoorde dat zijn ziekte niet meer was te genezen, wilde hij zijn nalatenschap goed regelen. Omdat Erwin zo vol lof was over de zorg in het Antoni van Leeuwenhoek, wilde hij kankeronderzoek ondersteunen door zijn geld na te laten aan de AVL Foundation. “Als ik maar bijdraag aan het redden van één mensenleven, is het goed”, zei hij.’

Lees hier het verhaal van Erwin Jansen >

 

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik de AVL Foundation opnemen in mijn testament?

Als u de AVL Foundation opneemt in uw nalatenschap zorgt u voor een beter inzicht in kanker en voor betere behandelingen voor kankerpatienten. Uw bijdrage betaalt voor kankeronderzoek dat in het Antoni van Leeuwenhoek wordt uitgevoerd. Het AVL en KWF werken samen in de AVL Foundation om zoveel mogelijk fondsen te werven voor onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. U maakt het verschil voor alle mensen in Nederland die met kanker geconfronteerd worden.


Heb ik een testament nodig om na te laten aan de AVL Foundation?

Ja, u heeft een testament nodig om te kunnen nalaten aan een goed doel. Als u geen testament maakt, wordt uw nalatenschap verdeeld volgens de wet. We hebben in een schema aangegeven wat dat in verschillende levensfases betekent. Met het opmaken van een testament kunt u afwijken van het wettelijk erfrecht en volledig zelf bepalen hoe u uw erfenis verdeelt. Het is altijd nodig om een testament op te maken als u wilt nalaten aan de AVL Foundation.


Wat kan ik vastleggen in een testament?

U kunt alles wat u wenst vastleggen in een testament. Voor uw gemak hebben we een overzicht gemaakt van meest voorkomende onderwerpen die in een testament geregeld worden. Deze vindt u hier. Gaat u bij het bepalen van uw wensen uit van uw huidige situatie. Het is niet mogelijk om in de toekomst te kijken en uw testament kunt u altijd aanpassen als uw situatie wijzigt. 


Betaalt de Antoni van Leeuwenhoek Foundation erfbelasting over mijn nalatenschap?

Nee, wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling, wij hoeven geen belasting te betalen over uw nalatenschap.


Wat voor verschil maakt mijn erfenis op het hele onderzoek naar kanker?

Een enorm verschil! Alle grote en kleine giften die wij via testament mogen ontvangen, maken een enorm verschil voor het onderzoek naar kanker. U draagt bij aan levensreddend onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek en aan de beste behandeling van de patiënten. Bij het Antoni van Leeuwenhoek combineren we onderzoek en zorg onder één dak. Het onderzoeksinstituut en de kliniek werken op alle gebieden intensief samen en de lijnen zijn erg kort. Daarom kunnen onderzoeken snel worden opgestart, resultaten meteen worden getest en de behandelmethoden met de beste resultaten direct worden toegepast in het ziekenhuis.


Wat is het verschil tussen een testament en een levenstestament?

Het levenstestament geldt tijdens uw leven en een testament na overlijden. In uw testament legt u vast hoe u na uw overlijden uw bezittingen wilt verdelen over uw erfgenamen. Met een levenstestament legt u vast wie over uw bezittingen en gezondheid mag beslissen als u dit door omstandigheden zelf niet meer kunt doen. De wijze waarop deze gemachtigde moet handelen, legt u ook zoveel mogelijk vast in een levenstestament.


Hoe kan ik nalaten aan de AVL Foundation?

U legt in een testament vast hoe en aan wie u uw bezittingen wilt nalaten. De notaris maakt het testament voor u. U kunt de AVL Foundation op 2 manieren opnemen in uw testament:
- Met een erfstelling: De AVL Foundation als (mede)erfgenaam. U bepaalt zelf welk recht wij krijgen op (een deel van) uw nalatenschap. U kunt meerdere personen of goede doelen tot erfgenaam benoemen;
- Kies voor een legaat: Dit is een vastgesteld geldbedrag, een percentage van uw nalatenschap of een bepaald goed. Bijvoorbeeld 1.000 euro, 10% van uw nalatenschap, een schilderij of een huis.


Kan ik aan een specifiek type onderzoek nalaten bij de AVL Foundation?

Ja, een testament kan altijd gewijzigd worden. Uw persoonlijke situatie wijzigt over het algemeen met de tijd en dan kunnen uw wensen voor uw testament ook wijzigen. U gaat hiervoor naar de notaris. Dit kan dezelfde zijn die u voor uw eerste testament uitkoos, maar ook een ander. Wij adviseren u om eens in de vijf jaar te beoordelen of uw testament nog past bij uw wensen.


Kan ik een testament nog wijzigen?

Uw persoonlijke situatie wijzigt over het algemeen met de tijd en dan kunnen uw wensen voor uw testament ook wijzigen. Gelukkig kunt u uw testament altijd wijzigen. U gaat hiervoor naar de notaris. Dit kan dezelfde zijn die u voor uw eerste testament uitkoos, maar ook een ander. Wij adviseren u om eens in de vijf jaar te beoordelen of uw testament nog past bij uw wensen.


Ik wil graag contact over nalaten, kan dat?

Ja, Ellen Coster beantwoordt uw vragen graag vrijblijvend. Zij is bereikbaar via 020-512 9025 of via e.coster@nki.nl.


Ik heb de AVL Foundation al opgenomen in mijn testament, moet ik dat aan jullie doorgeven?

Ja, het is heel fijn als u dat doorgeeft, maar het is niet verplicht. Als u het doorgeeft, geeft dit ons de kans om u te bedanken voor deze bijzondere en mooie keuze. We laten u ook graag zien waar u te zijner tijd aan bijdraagt met uw erfenis tijdens bijeenkomsten of rondleidingen in het Antoni van Leeuwenhoek.


Hoe kan ik nalaten aan het onderzoek bij het AVL?

U kunt op 2 manieren een testament opstellen:
Online: u kunt via nunotariaat.nl een testament opstellen. Dit kunt u doen voor een vast laag bedrag.
Bij de notaris: De notaris adviseert u over de mogelijkheden en maakt het testament op.