DNA String of Friends

Tijdens het DNA gala in 2018 is er een prachtig bedrag opgehaald voor onderzoek naar Immuuntherapie. Onze onderzoekers hebben al grote stappen gezet naar een betere voorspelling van welke tumoren goed reageren op immuuntherapie. Nu dient de volgende stap zich aan: het analyseren van de grote en complexe hoeveelheid data die uit deze onderzoeken rolt. Hiervoor willen we graag een bio-informaticus aanstellen. Wilt u ons daarbij helpen?

Gepersonaliseerde immuuntherapie
Dankzij veel mooi onderzoek begrijpen we steeds beter wat het effect is van immuuntherapie op verschillende typen tumoren. Dit gebeurt via een platform waarin we de efficiëntie van immuuntherapie kunnen testen. Zo kunnen we op verschillende niveaus in kaart brengen hoe de tumoren er precies uitzien voor en na behandeling, kunnen we onderzoeken welke immuuncellen er aanwezig zijn, waar in de tumor die zich bevinden en kunnen we direct testen of ze in staat zijn de tumor op te ruimen.

Binnenkort willen we zelfs beginnen met de analyse op individueel celniveau, ook wel ‘single cell sequencing’ genoemd. Hiermee krijgen we informatie hoe individuele cellen zich in de tumor gedragen. Zo kunnen we steeds meer toe naar een gepersonaliseerde immuuntherapie.

Bio-informaticus
Al deze onderzoeken creëren een grote en complexe hoeveelheid data die geanalyseerd moet worden. Hiervoor willen we graag voor minimaal 5 jaar een bio-informaticus inzetten die de data uit het onderzoek kan analyseren om tot een snellere doorbraak in deze behandeling te komen. De kosten voor een bio-informaticus zijn € 85.000 per jaar.

Doet u mee?
Word onderdeel van de ‘DNA String of Friends’ en investeer in data analyse voor gepersonaliseerde immuuntherapie. De DNA String of Friends bestaat uit 34 personen die zich voor 5 jaar committeren aan dit baanbrekende onderzoek en jaarlijks €2.500 of meer schenken; genoeg funding om een bio-informaticus aan te stellen. U kunt bijdragen middels een periodieke schenking. Dan is uw gift maximaal aftrekbaar en betaalt u effectief tot 37% minder. Uiteraard kunt u ook met uw bedrijf deelnemen. U kunt hier uw schenkingsovereenkomst downloaden.

We houden u graag op de hoogte
Als dank voor uw deelname ontvangt u een prachtige leeuwenkop, vervaardigd door internationaal bekend kunstenaar Chris Tap. Daarnaast nodigen we u jaarlijks in november uit voor een exclusieve bijeenkomst. Vooraanstaande onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek praten u dan persoonlijk bij over dit onderzoek. Ook ontvangt u in het voorjaar een speciale nieuwsbrief.

Contact
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met relatiemanager Véronique Lecluse:
E-mail:  v.lecluse@nki.nl
Telefoon: 020-512 90 95
Mobiel: 06-135 795 71

Download hier uw schenkingsovereenkomst.

Comments are closed.