Jaarverslag 2018

2018 was voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation een zeer succesvol jaar. Dankzij de vele grote én kleine giften konden we hoogwaardig onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek blijven financieren.

€ 3.067.314. Dat is het bedrag dat de AVL Foundation in 2018 kon besteden aan wetenschappelijk kankeronderzoek. De Foundation is erg dankbaar voor de steun van alle donateurs. Of dat nu particulieren zijn, betrokken bedrijven of andere fondsenwervende partners. Ook in 2018 was hun inzet en betrokkenheid om geld in te zamelen hartverwarmend.

Zo roeide avonturier Mark Slats de wereld over om geld in te zamelen voor het onderzoek van René Bernards naar het betaalbaar maken van kankermedicijnen, lieten 101 hardlopers zich sponsoren tijdens de Dam- tot-Damloop en wandelden de deelnemers van de ‘30 van Zandvoort’ en ‘(Z)aan de Wandel’ samen meer dan € 50.000 bij elkaar.

Om ervoor te zorgen dat op alle onderzoeksgebieden vooruitgang geboekt kan worden, financierde de AVL Foundation in 2018 verschillende onderzoeken verdeeld over vijf thema’s: Fundamenteel onderzoek, Immuuntherapie, Behandeling op maat, Beeldgestuurde therapie en Kwaliteit van leven.

Meer weten? Lees het jaarverslag 2018

Comments are closed.