Preciezer opereren: draagt u bij?

In Amerika is een nieuw apparaat ontwikkeld waarmee tumoren beter zichtbaar worden. Met dit apparaat, de Fluorescence Life Time Imaging, kan de chirurg een tumor veel preciezer verwijderen en gezond weefsel sparen.

Bij 20-30% van de operaties blijft er tumorweefsel achter of wordt er onnodig veel gezond weefsel weggehaald. Dit komt doordat tumorweefsel niet altijd goed zichtbaar is. De gevolgen hiervan zijn: vervolgoperaties, nabestraling, cosmetische problemen en de kans dat zenuwbanen worden geraakt.

Realtime zichtbaar
Wetenschappelijk onderzoek toonde eerder aan dat licht in tumorweefsel een andere kleur geeft dan in normaal weefsel. De Fluorescence Life Time Imaging maakt het voor het eerst mogelijk om tijdens de operatie dit kleurverschil te zien. Door het instrument boven het weefsel te houden ziet de chirurg realtime via zijn beeldscherm om welke type weefsel het gaat.

Draagt u bij?
Dit apparaat wordt in Nederland alleen gefinancierd als er wetenschappelijk bewijs is. Om dit bewijs te leveren wil oncologisch chirurg Theo Ruers als eerste in Europa dit apparaat testen in het Antoni van Leeuwenhoek, zodat daarna veel meer patiënten hiervan kunnen profiteren. De aanschaf  is € 100.000. Wilt u bijdragen? U kunt uw donatie overmaken via ons online formulier.
Dank u wel!

Ja, ik draag bij aan dit nieuwe apparaat

Comments are closed.