Apparaat voor hoofdhuidkoeling

Bij chemotherapie wordt de chemische stof die de groei van kankercellen moet tegengaan door het hele lichaam verspreid. Ook in de hoofdhuid en de haarwortel met haarverlies als gevolg. Hoofdhuidkoeling kan ervoor zorgen dat het haar behouden blijft. Een uitkomst voor een betere kwaliteit van leven.

Haar breekt af
Vaak wordt gedacht dat bij chemo het haar uitvalt, maar in feite breekt het af. Door het koelen van de hoofdhuid door middel van een hoofdhuidkoeler trekken de haarvaatjes in het hoofd samen, waardoor ze minder chemo doorlaten. Het resultaat: minder schade aan de haarwortel en het haar.

Extra apparaat
Om de toepassing van dit apparaat verder te verbeteren is het Antoni van Leeuwenhoek een studie gestart. We hopen hierna nog meer patiënten met de hoofdhuidkoeler te kunnen behandelen. Om aan de vraag te voldoen wil het Antoni van Leeuwenhoek graag een extra apparaat aanschaffen.

Wilt u bijdragen?
Voor de aanschaf van een extra hoofdkoel apparaat is € 16.000 nodig. Daar is op dit moment onvoldoende budget voor. Wilt u bijdragen? Doe uw donatie voor een hoofdhuidkoeler hier.
Dank u wel!

 

Comments are closed.