Mark roeit de Atlantische Oceaan over

Afgelopen 14 december is Mark Slats als eerste Nederlander (solo) gestart in de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld. In zijn eentje roeit hij non-stop van La Gomera op Las Palmas naar Antigua in Amerika om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Ga er maar aanstaan: helemaal alleen in een roeiboot 4700 km roeien over de Atlantische Oceaan. Een heel bijzonder avontuur, zeker wanneer je weet dat deze timmerman uit Wassenaar nog nooit eerder een wedstrijd heeft geroeid. Maar Mark is een avonturier, en ondanks de ontberingen van de race blijft hij positief.

Blaren en botsing met een walvis
Mark vertelt over vogels, vliegende vissen, dolfijnen rond de boot en zelfs een botsing met een walvis. Blaren, schaafwonden en kneuzingen deren hem niet, hij is zelfs vastberaden een record neer te zetten! Hiervoor moet zijn boot voor 18 januari 13.03 uur finishen om het record van 35 dagen en 33 minuten te verbreken. Hij ligt al vanaf de start op kop in de Solo klasse, maar de race is nog lang niet gelopen. Een technisch mankement of een plotselinge windhoos kan de race nog heel spannend maken…

Betaalbare kankermedicijnen
Alle deelnemers van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge roeien voor een goed doel. Voor Mark was de keuze niet moelijk. Hij roeit voor zijn moeder die ernstig ziek is en aan kanker behandeld wordt. “Ik kwam erachter dat veel medicijnen veel te duur zijn. Die moeten betaalbaar worden zodat mensen betere behandelingen krijgen.” Om die reden roeit Mark voor onderzoek van prof. dr. Bernards welke onderzoek doet naar betaalbare kankermedicijnen.

Doneren
Wilt u Mark steunen en bijdragen aan zijn actie? Bezoek dan hier zijn persoonlijke actiepagina.

Comments are closed.