Joep Beving en S10 maken remake van ‘De Leven’ voor onderzoek naar immuuntherapie

Vandaag brengen artiesten Joep Beving en S10 een remake uit van ‘De Leven’ van Sef. Het is het lijflied van de ongeneeslijk zieke artiestenmanager Mark Brounen. Met deze remake zamelen zij geld in voor onderzoek naar immuuntherapie bij dikke darmkanker in het Antoni van Leeuwenhoek. Het nummer is gratis te beluisteren via deleven.nu.

Het idee voor de remake ontstond nadat er bij Bevings manager Mark Brounen kanker werd vastgesteld en hij daardoor werd gedwongen na te denken over muziek voor een komend afscheid. Ook hoopt Brounen met het nummer en de in zijn naam opgerichte stichting onderzoek naar immuuntherapie te kunnen steunen voor een behandeling die nu alleen onverzekerd in het buitenland kan plaatsvinden. ‘De remake van S10 en Joep zorgt ervoor dat je weer met veel aandacht naar de mooie woorden van Sef kunt luisteren. Ik hoop dat mensen de track net zo mooi en waardevol vinden als wij. Daarnaast kunnen we hopelijk via Stichting De Leven ervoor zorgen dat het onderzoek naar immuuntherapie in het Antoni van Leeuwenhoek snel van start kan gaan. Dan hoeven in de toekomst mensen hiervoor niet naar het buitenland en zelf geld voor de behandeling in te zamelen. Daar is de leven in die gevallen vaak te kort voor’, aldus Brounen.

Online veiling
Naast het maken van de remake worden er vanaf vandaag via de website ook verschillende items geveild. Hierbij kan er onder meer geboden worden op een ingelijste unieke modeschets door modeontwerpster Iris van Herpen, een gelimiteerde foto van topfotograaf Bastiaan Woudt en een kookles van Vjeze Fur, bekend van zijn kookboek Lekker Fred en De Jeugd van Tegenwoordig. De veiling loopt af op woensdag 26 januari 2022 en alle opbrengsten gaan naar het Antoni van Leeuwenhoek voor onderzoek naar immuuntherapie. Daarnaast is het ook mogelijk om via de website te doneren.

Onderzoek naar immuuntherapie
Doordat iedereen belangeloos aan de remake en veiling heeft meegewerkt komt de opbrengst volledig ten goede aan het onderzoek van dr. Myriam Chalabi naar de werking van immuuntherapie bij dikke darmkanker. Mark: "Ik wil minimaal 57.000 euro bij elkaar krijgen. Als dat lukt kan het onderzoek in elk geval van start gaan en kunnen we al heel veel mensen met dikke darmkanker helpen. Maar het is mijn droom om € 60.000 euro extra in te zamelen, want dan kan het uitgebreide onderzoek echt veel meer mensen met kanker een perspectief geven."

Matthijs Gaat Door
Op zaterdag 25 januari waren Joep Beving en S10 met hun versie van ‘De Leven’ te zien in de uitzending van Matthijs Gaat Door.

Help mee en stream De Leven
Stream het nummer 'De Leven' en lees het hele verhaal van Mark via deleven.nu 

Comments are closed.