Extra aandacht voor slokdarm- en maagkanker

Van 24 tot en met 30 januari 2022 staan we in het Antoni van Leeuwenhoek extra stil bij slokdarm- en maagkanker. Een kankersoort die zeer aangrijpend is en veel gevolgen heeft voor de kwaliteit van leven. Ieder jaar krijgen 2.500 mensen in Nederland de diagnose slokdarmkanker. En ongeveer 1.700 mensen krijgen te horen dat ze maagkanker hebben. Al deze mensen gunnen wij een werkende behandeling op maat.

Meer onderzoek blijft hard nodig
Dankzij onderzoek naar kanker is de kans op overleving de afgelopen decennia fors gestegen. Op dit moment overleeft gemiddeld 65% van de kankerpatiënten de eerste 5 jaar na de diagnose. Helaas ligt dit percentage voor patiënten met slokdarm- of maagkanker veel lager. Onderzoek naar deze vormen van kanker blijft daarom hard nodig.

Helpt u mee?
De bevlogen onderzoekers van het AVL Slokdarm- en maagkankercentrum zetten zich dagelijks in om beter te begrijpen hoe slokdarm- en maagkanker ontstaat en zijn gedreven om voor elke patiënt een werkzame behandeling te ontwikkelen. Voor dit onderzoek zijn topwetenschappers, apparatuur, tijd en vooral geld nodig. Helpt u mee? Doneer dan nu.

Dank u wel voor uw betrokkenheid!

Team AVL Slokdarm- en maagkankercentrum

Comments are closed.