Opbrengst 30 van Zandvoort

Vanwege het coronavirus ging de 30 van Zandvoort op 28 maart 2020 helaas niet door. Ondanks dat, is er door de deelnemers een bedrag van maar liefst € 18.283 ingezameld voor kankeronderzoek. Alle wandelaars ontzettend bedankt voor deze hartverwarmende donatie!

De Antoni van Leeuwenhoek Foundation was ook dit jaar het goede doel van dit mooie wandelevenement. Deelnemers konden bij inschrijving een donatie doen voor kankeronderzoek of van hun loop een sponsorloop maken. Het ingezamelde bedrag komt ten goede aan het onderzoeksproject PREFERABLE.

Project PREFERABLE
Het project PREFERABLE onder leiding van dr. Martijn Stuiver, prof. dr. Neil Aaronson en coördinator Caroline Kampshoff richt zich op lichaamsbeweging ter bestrijding van vermoeidheid bij patiënten met uitgezaaide borstkanker.

Dr. Martijn Stuiver legt uit: “Met dit project willen we de gezondheid en het welzijn van patiënten met uitgezaaide borstkanker verbeteren door kankergerelateerde vermoeidheid te verlichten en de gezondheid-gerelateerde kwaliteit van leven te verbeteren met behulp van fysieke training. Deze training is deels begeleid en deels ondersteunt via een speciaal ontwikkelde app. Met de opbrengst van de 30 van Zandvoort kunnen we aanvullende metingen doen om de effectiviteit van dit programma te onderzoeken en kunnen extra onderzoeksvragen worden beantwoord die belangrijk zijn voor de implementatie."

Vriend worden

Caroline Kampshoff en Martijn Stuiver

Comments are closed.