‘Nu kunnen we verschil maken in de levens van heel veel mensen’

Dankbaar kijken Yvonne van de Kuilen en Remie Hendriks terug op de tijd dat Yvonne werd behandeld in het Antoni van Leeuwenhoek. De goede zorg die zij kregen, gunnen ze anderen ook. Daarom hebben ze de AVL Foundation opgenomen in hun testament. “Geweldig dat ons geld kan bijdragen aan levensreddend onderzoek”, zegt Yvonne.

Iedereen de beste zorg
“Vanaf het eerste contact met het AVL voelde het goed”, zegt Yvonne. “Ik kon snel terecht. Alles is prettig en netjes verzorgd. Het voelt niet als een ziekenhuis. Dat klinkt misschien onbelangrijk, maar het is fijn om rust en vertrouwen te ervaren. En dat je niet onnodig lang in spanning zit. Soms hoor je ervaringen van anderen en dan denk je ga toch naar het AVL. Je gunt iedereen de beste zorg.”

Eenvoudig te regelen
Vanuit die gedachte besloten ze de AVL Foundation als enige erfgenaam op te nemen in hun testament. Yvonne: “Je wilt niet met de dood bezig zijn, je schuift het voor je uit. Toen mijn moeder stierf, waren we toch met dat soort zaken bezig en hebben we doorgepakt.”
Het testament was eenvoudig te regelen. Remie: “Eigenlijk was het alleen een telefoontje naar Ellen Coster van de AVL Foundation. Zij weet veel en helpt heel goed. Het contact is prettig. Daarna heeft een notaris alles geregeld. Wat straks na de verkoop van onze woning en inboedel overblijft, gaat naar de AVL Foundation.”

Het geeft zoveel rust
Yvonne: “Het moeilijkste stukje was de definitieve beslissing dat je niet aan familieleden schenkt. Maar nu het geregeld is, geeft het zoveel rust. Met een nalatenschap aan de AVL Foundation wordt ons geld goed besteed. We kunnen verschil maken in de levens van heel veel mensen.”

Meer weten?
Wilt u het uitgebreide verhaal van Yvonne en Remie lezen en meer weten over de AVL Foundation in uw testament? lees meer op onze pagina's over nalatenschap.

Neem bij vragen vrijblijvend contact op met Ellen Coster via 020 - 512 9025 of e.coster@nki.nl.

Comments are closed.