Mooie donatie voor onderzoek hoofdhals kanker

Een dankbare Zeno Gouw ontving een mooie donatie namens Lotte; een van de eigenaren van kerstbomenbedrijf ‘Kerstboom Meneer’. Het ontvangen bedrag komt ten goede aan zijn onderzoek naar personalisatie van radiotherapie voor hoofdhals kanker.

Lotte haar vader werd behandeld in het AVL, maar is helaas afgelopen jaar overleden. Het was zijn wens om het AVL te bedanken voor alle goede zorgen. Ter nagedachtenis aan haar vader bedachten Lotte en haar collega’s een sympathieke actie om met het bedrijf geld in te zamelen voor de AVL Foundation. Dit leverde een mooi bedrag op van € 1.401.

Over het onderzoek
Bestraling voor hoofdhals kanker wordt normaliter gegeven in zes tot zeven weken. De behandeling wordt gebaseerd op één bestralingsplan voor aanvang van de behandeling. Echter treden er door de bestraling veranderingen op in de tumor en de omgevende gezonde delen van het lichaam. Deze veranderingen door bestraling zijn voor elke patiënt en elke tumor verschillend. De donatie komt ten goede aan het meten van veranderingen via scans tijdens de zes tot zeven weken bestraling, om vervolgens een bestralingsplan overeenkomstig deze veranderingen aan te passen. Op deze manier wordt de behandeling meer gepersonaliseerd.

Wij bedanken Kerstboom Meneer voor deze mooie donatie!

Zeno Gouw - Radiotherapeut in opleiding

Comments are closed.