Beklimming virtuele Alpe d’Huez levert €13.500 op voor kankeronderzoek

Op zondag 7 maart beklommen Paul, Jespar, Ernst, Danny en Jeroen een aantal keer de Alpe Du Zwift, een virtuele berg geïnspireerd op de Alpe d’Huez. Met deze fietsactie hebben zij een fantastisch bedrag van € 13.500 ingezameld voor de AVL Foundation. De donatie komt volledig ten goede aan onderzoek naar angiosarcoom in het AVL.

Een racefiets aansluiten op een laptop en supporters die aanmoedigen via MS Teams. Initiatiefnemer Paul Zagt liet zich door corona niet tegenhouden en bedacht een alternatief om ook in deze tijd op een sportieve manier in actie te komen voor kankeronderzoek. Samen met vier andere deelnemers fietste hij in 9 uur tijd een aantal keer de virtuele Alpe d'Huez op. Deze dappere sponsoractie werd massaal gesteund.

Geld voor onderzoek naar angiosarcoom Paul startte de actie nadat een dierbaar familielid werd gediagnosticeerd met angiosarcoom. Door geld op te halen hoopt Paul het onderzoek naar angiosarcoom in het Antoni van Leeuwenhoek te kunnen bevorderen.

“Wat begon als een geinig ideetje in mijn schuur werd afgelopen zondag realiteit. Ik hoop van harte dat we met dit geld in de toekomst een verschil kunnen maken voor kankerpatiënten.”

Paul, Jespar, Ernst, Jeroen, Danny, donateurs en supporters ontzettend bedankt voor deze geweldige donatie!

 

Foto: Marleen de Bakker

Comments are closed.