30 van Zandvoort

De 30 van Zandvoort heeft misschien wel het meest afwisselende parcours van Nederland. U wandelt over het Noordzeestrand, door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs de Ruïne van Brederode en het Landgoed Duin en Kruidberg. Naast de 30 kilometer, staat er ook nog een route van 18 kilometer op het programma.

Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van dit evenement. Bij inschrijving kan er een donatie worden gedaan voor kankeronderzoek, of kunnen deelnemers van hun loop een sponsorloop maken. Hiervoor kan eenvoudig een actiepagina worden aangemaakt zodat vrienden, familie of collega’s kunnen sponsoren.

Onderzoek ‘NUANCE’
De 30 van Zandvoort staat in het teken van bewegen. Daarom komen de donaties dit jaar ten goede aan het longkankeronderzoek ‘NUANCE’ onder leiding van epidemioloog en fysiotherapeut dr. Martijn Stuiver, radiotherapeut Judi van Diesen en de diëtistes Sheena Tjon a Joe en Sara Verschure. Onderzoeksleider Martijn Stuiver legt uit: “Bij mensen die bestraald worden voor de behandeling van longkanker, kan een afname van fysieke fitheid en lichaamsgewicht leiden tot slechter functioneren en daarmee een verminderde kwaliteit van leven. Bovendien kan dit voor de arts een reden zijn om een behandeling te onderbreken of voortijdig te stoppen. Voedings- en bewegingsondersteuning is daarom belangrijk om deze mensen met zo min mogelijk problemen hun behandeling te laten doorstaan.”

Op dit moment is er nog onvoldoende kennis over hoe voedingstoestand, lichaamssamenstelling, stofwisseling, en fysieke fitheid zich gedurende deze behandeling zich precies ontwikkelen. Met de NUANCE studie probeert het team hier beter zicht op te krijgen, met als doel aangrijpingspunten te krijgen voor het verbeteren van de ondersteunende zorg gericht op voeding en bewegen. Deelnemers van de 30 van Zandvoort kunnen aan dit onderzoek bijdragen.

Aanmelden
Heb je zin in een mooie voorjaarswandeling en wil je bijdragen aan kankeronderzoek? Meer informatie over het evenement en aanmelden kan hier.

Wat: Wandelevenement 30 van Zandvoort
Wanneer: zaterdag 30 maart 2019
Afstand: 30 of 18 kilometer

Comments are closed.