Opbrengst 30 van Zandvoort

Wauw, wat was de 30 van Zandvoort een mooie editie dit jaar! En wat een prachtig bedrag mocht dr. Elsmieke Plasmeijer van het AVL zaterdag in ontvangst nemen. Naast deze mooie donatie, waren er ook nog wandelaars die van hun loop een sponsorloop hadden gemaakt. Als we alle donaties bij elkaar optellen, komen we op een eindstand van maar liefst € 31.713!

Onderzoek naar melanoom
De opbrengst van de 30 van Zandvoort komt ten goede aan onderzoek naar melanoom. “Hoe vroeger een melanoom wordt ontdekt, des te beter en makkelijker de behandeling en hoe groter de kans op genezing”, aldus dr. Elsemieke Plasmeijer, dermatoloog en vakgroephoofd Dermatologie bij het AVL. In het AVL introduceerde dr. Plasmeijer het 3D-fotosysteem, de 360 WB Vectra. Dit is het eerste 3D-fotosysteem van haar soort in Nederland en een van de weinige in Europa en de wereld.”

“Dit apparaat maakt heel scherpe en gedetailleerde 3D foto’s van de huid en zo kunnen wij zien hoe een moedervlek zich in de loop der jaren ontwikkelt. Met de vele foto’s die de Vectra maakt, ontstaat er een schat aan onderzoeksdata. Deze data kan gebruikt worden om met behulp van Artifical Intelligence tumoren nog beter en  sneller automatisch te herkennen. We kunnen dan sneller zien welke moedervlekken het afgelopen jaar wel of niet zijn veranderd. Deze selectie zou ons enorm helpen, vooral bij patiënten die heel veel bijzondere moedervlekken hebben. We hoeven ons dan alleen te richten op de moedervlekken die verdacht zijn. Ik verwacht dat Artificial Intelligence mooie toepassingen gaat opleveren om melanoom in een vroeg stadium op te sporen.”

We willen alle wandelaars ontzettend bedanken voor hun sportieve inzet en de genereuze giften!

 

, ,

Comments are closed.