25 juni: Vriendenbijeenkomst

Tijdens de Vriendenbijeenkomst nodigt de AVL Foundation al haar donateurs uit. Artsen en onderzoekers praten hen dan bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek- en behandeling.


Zeldzame kankers
Op donderdag 25 juni 2024 staat de Vriendenbijeenkomst in het teken van ‘Zeldzame kankers’. In Nederland krijgt een op de vijf patiënten met kanker een zeldzame vorm van deze ziekte. Uit onderzoek blijkt dat de overleving van patiënten met zeldzame kankers over het algemeen veel lager is dan van patiënten met een veelvoorkomende vorm van kanker. Dit verschil wordt steeds groter, onder andere doordat zeldzame kankers in veel gevallen niet tijdig wordt herkend en laat wordt gediagnosticeerd.

Het Antoni van Leeuwenhoek is een van de Nederlandse en Europese onderzoekscentra op het gebied van diverse zeldzame kankersoorten. Chirurg dr. Winan van Houdt en uroloog dr. Oscar Brouwer vertellen u tijdens de Vriendenbijeenkomst graag meer over deze belangrijke stap naar betere, integrale zorg voor patiënten met zeldzame kankers.

PROGRAMMA 25 juni
Locatie: Piet Borst Auditorium, Antoni van Leeuwenhoek

15:30 - 16:00 uur: Ontvangst
16:00 - 16:15 uur: Even voorstellen: Maurice van den Bosch
                                 Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Antoni van Leeuwenhoek 
16:15 - 16:45 uur: Zeldzame kankers: AVL als expertisecentrum
                                 Dr. Winan van Houdt, chirurg
16:45 - 17:15 uur: De voordelen van centralisatie van zorg bij peniskanker
                                 Dr. Oscar Brouwer, uroloog
17:15 - 17:45 uur: Patiënt aan het woord
17:45 - 18:15 uur: Afsluiting met een hapje en drankje

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier. Kent u iemand die interesse heeft in kankeronderzoek? Of iemand die het leuk vindt om een kijkje te nemen achter de schermen van ons instituut? Neem hem of haar dan mee naar deze speciale Vriendenbijeenkomst. U kunt uw extra gast opgeven middels het aanmeldformulier.

Graag tot ziens op 25 juni!