Tijdens de Vriendenbijeenkomst nodigt de AVL Foundation al haar donateurs uit. Artsen en onderzoekers praten hen dan bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek- en behandeling.


Vroegdiagnostiek
Op donderdag 29 juni staat de Vriendenbijeenkomst in het teken van ‘Vroegdiagnostiek’. Op dit moment wordt het grootste deel van tumoren nog in een laat stadium van ontwikkeling gevonden, een veel groter deel van tumoren kan potentieel in een vroeg stadium gevonden worden. Hiervoor moeten we investeren in betere voorselectie voor screening, betere diagnostiek en in innovatie van vroege behandeling. En dat is waar we in het Antoni van Leeuwenhoek in het centrum voor Vroegdiagnostiek aan werken.

Tijdens deze Vriendenbijeenkomst vertellen onze onderzoekers graag meer over de onderzoeken en de ontwikkeling van technieken om tumoren in een heel vroeg stadium op te sporen.

PROGRAMMA 29 juni
Locatie: Piet Borst Auditorium, Antoni van Leeuwenhoek

15:30 - 16:00 uur: Ontvangst
16:00 - 16:10 uur: Welkom en introductie
16:10 - 16:40 uur: Vroegdiagnostiek bij vrouwen met een verhoogd risico op borstkanker
                                 Dr. Carolien Drukker
16:40 - 17:10 uur: Ontwikkelingen en onderzoek binnen het Centrum voor Vroegdiagnostiek
                                 Dr. Marjanka Schmidt
17:10 - 17:30 uur: Patiënt aan het woord
17:30 - 17:45 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen
17:45 - 18:15 uur: Afsluiting met een hapje en drankje

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier. Kent u iemand die interesse heeft in kankeronderzoek? Of iemand die het leuk vindt om een kijkje te nemen achter de schermen van ons instituut? Neem hem of haar dan mee naar deze speciale Vriendenbijeenkomst. U kunt uw extra gast opgeven middels het aanmeldformulier.

Graag tot ziens op 29 juni!