No mountain too high

Het begon allemaal met een indoor klimcursus die Ton cadeau kreeg van zijn vrouw Jose. Leuk, vond hij, maar zou klimmen in de natuur niet nog veel leuker zijn?

En zo kwam het dat Ton in september vertrok naar Nepal voor een vijftiendaagse expeditie. Daar beklom hij de Manaslu, de op zeven na hoogste berg op aarde.
Het bedwingen van deze berg was niet zijn enige doel: ‘Ik heb van dichtbij een aantal keren meegemaakt wat voor slopende ziekte kanker is. Onlangs heb ik mijn vader erdoor verloren en in het verleden ook mijn schoonvader’, vertelt Ton. ‘Daarom heb ik met mijn beklimming geld ingezameld voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek.

Op 8 december overhandigden Ton en zijn vrouw Jose de cheque aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Dank je wel voor deze prachtige donatie Ton!

Comments are closed.