Onderzoek naar erfelijke maagkanker. Helpt u mee?

Erfelijke maagkanker is een zeldzame ziekte met enorm veel impact. Er is nog weinig over deze vorm van kanker bekend en daarom is onderzoek hard nodig.

Onderzoeker gespecialiseerd in erfelijke maagkanker
Dr. Jolanda van Dieren is maag-lever-darmarts: “Het Antoni van Leeuwenhoek wil samen met het Radboud UMC een onderzoeker aanstellen die onderzoek doet naar erfelijke maagkanker. Dit onderzoek kent 2 belangrijke pijlers:

  1. We willen we zoeken naar endoscopische en pathologische eigenschappen die we bij surveillance maagonderzoeken vinden die beter kunnen voorspellen wat een goede timing voor een maagoperatie is. Zo kunnen we hopelijk in de toekomst beter de mensen uitselecteren die misschien wel veilig hun maag kunnen behouden of de operatie nog even kunnen uitstellen.
  2. We zouden graag uitgebreid kwaliteit van leven onderzoek willen doen, voor en na een maagoperatie en ook naar hoe de kwaliteit van leven verbeterd kan worden.”

Helpt u mee?
Voor het aanstellen van een onderzoeker is financiering nodig. U kunt ons daarbij helpen. Iedere donatie, klein of groot, is welkom en draagt bij aan onderzoek naar erfelijke maagkanker.

Alvast bedankt voor uw steun.

Doneer nu >

 

Dr. Jolanda van Dieren, maag-lever-darmarts