Geslaagde editie AVL Dam tot Dam@home

In het weekend van 20 september is door het team van de AVL Dam tot Dam@Home o.a. gerend, gefietst, gerolschaatst en geroeid. Met deze topprestaties hebben zij een ongelofelijk mooi bedrag van € 26.098 ingezameld voor het corona-noodfonds van het Antoni van Leeuwenhoek.

Ook dit jaar zou een team van de Antoni van Leeuwenhoek Foundation meedoen aan de Damloop om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Doordat dit hardloopevenement vanwege corona niet door kon gaan, bedacht de AVL Foundation een veilig alternatief: de AVL Dam tot Dam @Home. Het oproep bleef hetzelfde: laat jouw sportprestatie sponsoren door familie en vrienden en zamel geld in voor kankeronderzoek, maar deze keer met eigen gekozen sport en vanuit huis. En daar ruim 50 deelnemers gehoor aangegeven.

Op de fiets van Hilversum naar het AVL
Zo fietste de negenjarige Frederik samen met zijn moeder helemaal vanuit Hilversum naar het Antoni van Leeuwenhoek! Moeder Norine: “Vorig jaar is Frederik zijn oma geopereerd aan nierkanker. Haar nier is met de da Vinci verwijderd. In november moet ze weer voor een scan. Het was allemaal heel spannend. Maar de goede zorgen in het AvL hielpen wel enorm bij het proces. Daarom hebben we donateurs gezocht. Jullie doen enorm moeilijk werk en dat werk moet worden voortgezet voor zoveel mogelijk mensen!”

AVL medewerkers in actie
Ook deden medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek ook mee. Met onder andere 16,1 km hardlopen, 161 km fietsen, 16,1 km wandelen, 16,1 min. planken en 16,1 km skaten wilden ook zij hun steentje bijdragen aan de financiering voor het voortzetten van kankeronderzoek.

Damlopers
Naast de nieuwe deelnemers met een eigen gekozen sport konden we tijdens deze home-editie ook rekenen op deelname van een groep hardlopers die al jaren meedoen met het Damloop-team van de AVL Foundation. Zij renden vanuit huis de vertrouwde Dam tot Dam afstand van 16,1 km.

Wij bedanken iedereen voor hun geweldige betrokkenheid en inzet!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.