AVL-Vrijwilliger Henk Eising overhandigt eerste exemplaar boek aan André van Duin

Op vrijdag 4 juni nam André van Duin het eerste exemplaar in ontvangst van het boek: Handen aan het bed! – De belevenissen van een vrijwilliger in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Auteur Henk Eising schrijft op geheel eigen wijze over zijn ervaringen als vrijwilliger patiëntenvervoer in het Antoni van Leeuwenhoek. De volledige netto opbrengst van het boek komt ten goede aan de AVL Foundation.

Lang hoefde van Duin niet na te denken om dit “mooie, sympathieke initiatief” van zijn steun te voorzien. Ondanks de rampspoed die hem en zijn partner de afgelopen jaren overkwam, draagt hij het AVL en zijn mensen een warm hart toe en hoopt hij met zijn medewerking een boost aan de verkoop van het boek te kunnen geven.

Het boek 'Handen aan het bed!'
In Handen aan het bed! geeft Henk Eising een uniek, maar ook hartverwarmend kijkje achter de muren van het ziekenhuis. Samen met zijn collega’s vervoert hij patiënten van de verpleegafdeling naar onderzoeks- en behandelkamers. Daarmee nemen ze veel werk uit handen van het ziekenhuispersoneel.

Dagelijks hebben de vrijwilligers letterlijk de handen aan het bed en ondervond Eising dat er onderweg vaak mooie, ontroerende, tragische, maar ook vrolijke en zelfs hilarische gesprekken ontstaan. Humor blijkt namelijk een belangrijke bondgenoot te zijn van mensen in nood.

Het boek bevat korte verhalen over indringende, ontroerende en grappige momenten die onderweg plaatsvinden. Een boek vol met opmerkelijke levensverhalen en bijzondere mensen. Tevens bevat het portretjes van een aantal collega vrijwilligers. Wie zijn het, wat is hun motivatie en wat doet het met ze.

Comments are closed.