30 van Zandvoort gaat niet door

Sportorganisatie Le Champion heeft besloten, in navolging op de aangekondigde maatregelen van zorgminister Bruins, dat de 30 van Zandvoort op 28 maart niet doorgaat. De veiligheid en gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staan bij de organisatie altijd voorop.

Wij betreuren deze afgelasting voor alle deelnemers die hebben getraind voor deze mooie wandeling. Alle wandelaars ontvangen een e-mail van de organisatie.

Kijk voor meer informatie op www.30vanzandvoort.nl

Donaties AVL Foundation
De Antoni van Leeuwenhoek Foundation was ook dit jaar het goede doel van dit mooie wandelevenement. Deelnemers konden bij inschrijving een donatie doen voor kankeronderzoek of van hun loop een sponsorloop maken. De ingezamelde donaties zullen alsnog ten goede komen aan het project 'PREFERABLE' onder leiding van dr. Martijn Stuiver, prof. dr. Neil Aaronson en coördinator Caroline Kampshoff. Dit project richt zich op lichaamsbeweging ter bestrijding van vermoeidheid bij patiënten met uitgezaaide borstkanker.

Dr. Martijn Stuiver legt uit: “Met dit project willen we de gezondheid en het welzijn van patiënten met uitgezaaide borstkanker verbeteren door kankergerelateerde vermoeidheid te verlichten en de gezondheid-gerelateerde kwaliteit van leven te verbeteren met behulp van fysieke training. Deze training is deels begeleid en deels ondersteunt via een speciaal ontwikkelde app. Met de opbrengst van de 30 van Zandvoort kunnen we aanvullende metingen doen om de effectiviteit van dit programma te onderzoeken en kunnen extra onderzoeksvragen worden beantwoord die belangrijk zijn voor de implementatie."

Vriend worden

Caroline Kampshoff en Martijn Stuiver

Comments are closed.