Carola Helpt

‘De afgelopen vier jaar hebben jullie allemaal hulp aangeboden. Nu kun je helpen!’ Met deze oproep vraagt Carola van ’t Schip aandacht voor de inzamelingsactie die ze is gestart. Hiermee wil ze onderzoek naar immuuntherapie voor melanoompatiënten in een vergevorderd stadium steunen.

Het begint in 2012 met een klein moedervlekje op haar rug. Door haar bh-bandje gaat de moedervlek steeds open en bloedt het een beetje. De huisarts haalt het weg. Twee weken later krijgt Carola een onheilspellend telefoontje: het blijkt een kwaadaardig melanoom te zijn. Carola wordt geopereerd en gecheckt op uitzaaiingen. Die blijken er gelukkig niet te zijn. 

Immuuntherapie in het AVL
Een jaar later voelt Carola een grote knobbel op haar rug. Het blijkt een uitzaaiing te zijn en de gemaakte scan laat zien dat het inmiddels ook is uitgezaaid naar diverse andere plekken in haar lichaam. Haar enige kans op dat moment is meedoen aan een experimentele studie naar immuuntherapie in het Antoni van Leeuwenhoek, onder leiding van prof. dr. Christian Blank. De behandeling slaat aan en de tumoren worden kleiner. De therapie doet zo goed zijn werk, dat zelfs prof. dr. Blank verrast is.

Uitzaaiingen
Dan gaat het ineens slecht met Carola en moet ze 's nachts hals over kop naar het ziekenhuis. Er blijken uitzaaiingen in haar hersenen te zijn. Een zware operatie volgt, waarbij onder andere een uitzaaiing van 10 cm wordt verwijderd. Daarna volgen bestralingen en wordt er een nieuwe immuuntherapie gestart. De therapie krijgt voorzichtig vat op de uitzaaiingen, op één plek na, in de hersenen. Afgelopen mei moest Carola daarom weer een operatie ondergaan, waarvan zij nu herstellende is…

Carola helpt
Ondanks dat Carola nog maar kort geleden een zware operatie heeft moeten ondergaan, voert ze actie. Binnenkort start prof. dr. Christian Blank een onderzoek om immuuntherapie voor melanoompatiënten in een vergevorderd stadium te verbeteren. Hiervoor is veel geld nodig en Carola hoopt zoveel mogelijk in te zamelen. ‘Want’, zo zegt ze, ‘honderden lotgenoten zijn gebaat bij dit onderzoek!’

Wilt u de actie die Carola voert voor onderzoek van prof. dr. Christian Blank steunen? Bijdragen kunnen overgemaakt worden op Carola’s persoonlijke actiepagina, of via haar eigen website.

 

 

Comments are closed.