Muddy Angel Run

De Muddy Angel Run is de nummer één ‘mud run’ voor vrouwen in Europa. Naast een gezellig en sportief evenement zet de organisatie zich ook in voor kankeronderzoek. Ook dit jaar heeft de Muddy Angel Run de Antoni van Leeuwenhoek Foundation gekozen als goed doel!

Deze 5 km modderloop is speciaal voor vrouwen op ieder fitnesslevel, maar ook een platform dat zich inzet voor de bestrijding van borstkanker. De organisatie doneert bij elke inschrijving én verkocht merchandise-artikel € 1 aan borstkankeronderzoek. Daarnaast kunnen deelneemsters bij inschrijving een losse donatie doen, of van hun loop een sponsorloop maken. Door een persoonlijke actiepagina aan te maken kunnen familie, vrienden en bekenden hen eenvoudig (online) sponsoren.

Hoe omzeilt borstkanker het immuunsysteem?
De opbrengsten van alle donaties komen ten goede aan onderzoek onder leiding van dr. Marleen Kok van het Antoni van Leeuwenhoek. Zij onderzoekt hoe borstkanker het immuunsysteem omzeilt. Marleen Kok: “De levensverwachting van borstkanker patiënten is dankzij wetenschappelijk onderzoek de laatste jaren substantieel toegenomen, maar helaas overlijdt nu nog steeds 20% van de borstkankerpatiënten aan deze ziekte.”

“Alleen al in Nederland zijn dit 3000 patiënten per jaar. Immuuntherapie is op kleine schaal onderzocht bij borstkankerpatiënten. Er lijkt maar een hele kleine groep te zijn van borstkanker patiënten bij wie immuuntherapie goed werkt. Bij de allergrootste groep patiënten, namelijk degene met een ER-positieve borsttumor (in NL gediagnostiseerd bij meer dan 11.000 vrouwen per jaar), werkt de immuuntherapie echter niet. De grote vraag is nu: hoe omzeilt de ER-positieve borstkanker het immuunsysteem? Dit wil ik onderzoeken en de donaties van de Muddy Angel Run zijn dan ook heel welkom!”

Aanmelden
Wat: De Muddy Angel Run
Wanneer: 29 juni 2019
Waar: Eindhoven
Aanmelden kan via de aanmeldpagina op de website van de Muddy Angel Run. Wil je van je loop een sponsorloop maken? Maak dan een persoonlijke actiepagina aan.

Gratis kaarten
Veel deelneemsters doen mee met dit evenement omdat een vriendin, kennis of zij zelf te maken hebben (gehad) met borstkanker. Dit wordt erg gewaardeerd door de organisatie van de Muddy Angel Run. Daarom stelt de Muddy Angel Run 50 gratis startbewijzen (max. 2 per kaarten per persoon) beschikbaar. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Stuur dan een mail met een toelichting naar support@muddyangelrun.com en zij sturen alle informatie voor gratis deelname.

Comments are closed.